Matkakohteet kotimaassa ja ulkomailla

Järjestämme onnistuneita tapahtumia kotimaassa ja lukuisissa Euroopan kaupungeissa laajan ja luotettavan yhteistyökumppaniverkoston avulla.

Suosittuja matkakohteita ovat mm. Tallinna, Riika, Vilna, Gdansk, Kööpenhamina, Amsterdam, Madrid, Barcelona, Lissabon, Porto, Praha sekä erilaiset kiertomatkat esim. Virossa ja Latviassa. 

Oli kyse sitten lento-, laiva-, bussi- tai junamatkasta, teemme kaikki matkavaraukset ja -järjestelyt puolestanne. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

UUTUUSKOHTEEMME KYPROS!

Meillä oli ilo olla mukana tutustumassa Kyprokseen ja sen monipuoliseen tarjontaan. Kohde sopii mainiosti monenlaisille ryhmille- niin historiasta, luonnosta ja elämyksistä kiinnostuneille kuin myös aktiivilomalaisille. Pafoksen alueella 4 loistavaa golfkenttä, lukuisat vaellusreitit, maastopyöraily mahdollisuudet sekä omilla että vuokrapyörillä. Plussaa on myös suhteellisen lyhyt lento sekä sama aika perillä! Loistava välimerellinen ruoka ja paikallinen viini, mahdollisuus vierailla viiniviljelmillä ja pienissä kylissä maistelemassa home made halloumi juustoa!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tiina@abelita.fi

   

Tyytyväisiä asiakkaita:

“Opintomatkamme Pohjois-Italiaan onnistui mainiosti. Toiveitamme reissun suhteen kuunneltiin hyvin ja matkaohjelma oli selkeä ja toimiva. Järjestelyt toimivat ongelmitta. Food Tour -kiertue Parmassa oli mielenkiintoinen ja luomumaatila vierailu Modenassa vei meidät juustonvalmistuksen alkulähteille. Kiitokset Abelitalle yhteistyöstä!.”
- Tero Oravasaari / Meijeristiopiskelijat, Hämeen ammatti-instituutti

Suomi

Olipa kyseessä sitten iltapäivän luontoretki tai usean päivän seminaari, järjestämme kaiken kuljetuksista ja ruokailuista kokous- ja ohjelmapalveluihin. Miltä kuulostaisi rapujuhlat saaristomaisemissa tai joogaviikonloppu luonnon helmassa? Vai sopiiko yrityksen luonteeseen pikemminkin golf-kisa tai vauhdikkaat olympialaiset? Yhteistyökumppaniemme avulla järjestämme onnistuneita tapahtumia ympäri Suomea.

Viro

Viro on edelleen yksi asiakkaidemme suosikkikohteista! Maa tarjoaakin erinomaiset puitteet kaikentyyppisten tapahtumien järjestämiseen aina tunnelmallisesta perhejuhlasta aina satojen henkilöiden seminaariin asti. Tallinnan, Tarton ja Pärnun lisäksi viemme ryhmäsi maaseudulle tai vaikkapa kartanolomalle. Luotettavat kumppanit, taitavat ja kielitaitoiset oppaat, mieleenpainuvat majapaikat sekä herkullinen ruoka takaavat onnistuneen matkan!

Puola

Viime vuosina olemme iloksemme saaneet viedä useita ryhmiä Puolan tri-cityyn, jonka muodostavat Gdansk, Sopot ja Gdynia. Alue on kuuluisa mm. merenkäynnistä, telakkateollisuudesta, meripihkasta ja solidaarisuus-liikkestä. Historian ystävät viihtyvät Gdanskissa, Sopotin valkoiset hiekkarannat puolestaan kutsuvat rentoutumaan. Suosittuja retkikohteita ovat myös Malborkin linna, Helan niemimaa ja Oliwan katedraali. Kohde sopii kaikenlaisille ryhmille: yksityisille, yhdistyksille, koululaisille ja yrityksille.

Tänä vuonna Abelita tarjoaa Varsovaa uutena matkakohteena. Puolan pääkaupunki on eläväinen keskieurooppalainen metropoli, jossa historia liittyy nykyisyyteen. Se innostaa ja yllättää avoimuudellaan ja ystävällisyydellään. Varsova on mielenkiintoinen historiallinen paikka. Tässä kaupungissa pitää ennen kaikkea nähdä vanhakaupunki ja tutustua upeisiin museoihin. Tiedefaneille suosittelemme vierailua Copernicus-tiedekeskuksessa. Aurinkoisena päivänä voit kävellä kauniissa azienki-puistossa tai eläintarhassa, kun taas illalla voit nauttia rikkaasta yöelämästä.

Kööpenhamina

Kööpenhaminassa riittää nähtävää Tivolista Tuborgiin ja illan voi päättää esimerkiksi upeaan Wallmans-show'hun. Matka- ja majoituspalvelujen lisäksi voimme järjestää perinteisiä kaupunkikierroksia oppaan kanssa tai vauhdikkaampia retkiä esim. polkupyörällä tai segwayllä.

Kroatia

Värikäs historia, kirkkaansininen meri ja upea luonto, herkullinen ruoka ja ystävällinen palvelukulttuuri kutsuvat Kroatiaan. Järjestämme kaiken lennoista ja kuljetuksista majoituksiin ja ohjelmiin. Yhteistyökumppanihotellimme Dubrovnikissa tarjoaa puitteet niin kokoustamiseen kuin rentoutumiseenkin. Myös Kroatian kiertomatka osaavan oppaan matkassa järjestyy kauttamme.

Lue Kroatian pyöräily- ja aktiivilomasta: Esimerkkiviikko 1 ja Esimerkkiviikko 2.

Baltia

Viron nähtyään yhä useampi ryhmä haluaa suunnata muihin Baltian maihin. Lyhyen lentomatkan päässä sijaitsevat Riika ja Vilna tarjoavat nähtävää ja koettavaa kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille, mutta myös mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa aktiivisemmasta lomasta pitävälle ryhmälle.

Italia

Italian upeat villat sopivat erinomaisesti pienemmille ryhmille (esim. merkkipäivät ja perhejuhlat). Kaikenkokoisille ryhmille voimme lämpimästi suositella Makumatkaa Italiaan, jonka aikana vieraillaan mm. Parmigiano Reggiano -meijerissä, Prosciutto di Parma -tuottajan ja Aceto Balsamico di Modena -viinietikkavalmistajan luona unohtamatta italialaista jäätelöä ja viiniä.

Itämeren alue

Mielenkiintoinen kokonaisuus, jonka jokaisena matkapäivänä koetaan uusi kaupunki. Matka alkaa Helsingistä tai Turusta ja kiertää Tukholman ja Tallinnan kautta Pietariin. Yöt kuluvat mukavasti laivalla ja päivisin tutustutaan kohdekaupunkeihin joko omin päin tai oppaan johdolla.

Berliini

Berliini on suosittu luokkaretkikohde, mutta sopii yhtä hyvin yhdistyksen jäsenmatkan tai yritystapahtuman kohteeksi! Majoitu Alexanderplatzin läheisyyteen ja tutustu kaupunkiin sekä sen historiaan kävellen, linja-autolla tai vaikkapa polkupyörällä.

Barcelona

Barcelona on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista. Barcelonassa onkin kaikkea, mitä matkailija voi kaivata: historiaa, kulttuuria, urheilua, ranta, hyvät ostosmahdollisuudet ja herkullista ruokaa. Myös lähialueelta löytyy paljon nähtävää, kuten Montserratin vuori luostareineen ja Freixenetin sekä Codorniun kuohuviinitilat.

Sveitsi

Järviä, vuoria, alppijäätikköä, pauhaavia vesiputouksia sekä silmiä hiveleviä maisemia tarjoavat Sveitsin Jungfrau-alueella sijaitsevat Eiger-, Mönch- ja Jungfrau-vuoret. Suora lento Helsingistä Zürichiin ja 2,5 tunnin juna- tai bussimatka johonkin alueen lukuisista kylistä vie niin liikematkalaiset kuin erityyppiset ryhmätkin uskomattomien elämysten äärelle.

Top of Europe 3 454 metrin korkeudessa, Piz Gloria ja Bond 007 -maailma sekä lukuisat aktiviteettimahdollisuudet, kuten laskettelu, kelkkailu, kiipeily, vaellus, pyöräily ja erilaiset luontoelämykset yhdistettyinä tasokkaisiin hotelli- ja kokouspalveluihin ja maukkaaseen alppiruokaan luovat ainutlaatuiset puitteet tapahtumalle.

Islanti

Jylhät vuoret, vesiputoukset ja kuumat lähteet ovat Islannin tavaramerkkejä. Luonto on vahvasti läsnä, mikä kannattaa ottaa huomioon tapahtuman ohjelman suunnittelussa. Päiväretki mannerlaattojen kohtaamispaikkaan, Gulfossin putouksille ja kuumille lähteille sekä tutustuminen paikalliseen ruokakulttuuriin ovat ikimuistoisia kokemuksia. Mieleenpainuvat aktiviteetit sekä tasokkaat kokous- ja majoitustilat luovat hyvän pohjan mieleenpainuvalle yritystapahtumalle tai ryhmämatkalle. Suosittelemme kohdetta myös opintomatkoille ja luokkaretkille!

Portugali

Atlantin kuohuista, viehättävistä kaupungeistaan ja idyllisestä maaseudustaan tunnettu Portugali kutsuu vieraakseen. Kauniit maisemat, erinomainen ilmasto, historia, gastronomia ja viinikulttuuri yhdistettynä lämpimään vieraanvaraisuuteen tekevät Portugalin kävijään suuren vaikutuksen. Portugalin kaupungit Lissabon sekä Porto ovat molemmat hyvien kulkuyhteyksien päässä Suomesta. Portugalilla on tarjota puitteet niin yrityksen kokousmatkaan oheisohjelmineen kuin räätälöidylle gourmet-matkalle paikallisen ruoan ja viinin maailmaan. Portugali sopii hyvin myös leirikoulu- ja opintomatkakohteeksi.

Pariisi

Pariisi on yksi maailman suosituimmista matkakohteista eikä suotta. Historialliset nähtävyydet, taide-elämykset, muoti, herkullinen ruoka sekä Pariisin ainutlaatuinen tunnelma tekevät siitä kokemisen arvoisen. Pariisi sopii hyvin niin yritystapahtuman kuin ryhmämatkankin kohteeksi. Vain taivas on rajana oheisohjelmille ja retkille, jotka räätälöimme ryhmän toiveiden mukaisiksi.  Koe vaikka hieman tavallisuudesta poikkeava kaupunkikierros klassisen Citroenin kyydissä, joka on ainutlaatuinen elämys esimerkiksi kokouspäivän päätteeksi.

Belgia

Länsi-Euroopassa sijaitseva Belgia on pieni 11 miljoonan ihmisen maa, joka tunnetaan erityisen hyvin pääkaupungistaan Brysselistä ja siellä sijaitsevasta EU:n päämajasta. Belgia on loistokohde kaupunkimatkailijalle, joka nauttii hyvästä ruoasta ja on kiinnostunut kulttuurista sekä historiasta.

Maan kaupungeista löytyy runsaasti kaunista keskiaikaista arkkitehtuuria. Suomesta Belgiaan pääsee helpoiten lentäen suoraan Brysseliin (esim. Finnair), mutta myös esimerkiksi Antwerpen sekä Brugge ovat monien matkatoimistojen kohdelistalla. Näistä suurista kaupungeista löytyy menevämpää lomaa etsivälle sekä kulttuuria että vilkasta yöelämää.

Täynnä historiaa oleva keskiaikainen Gent on edellä mainittuja rauhallisempi kaunis kaupunki. Rantaviivaa Belgialla on Pohjanmerellä 60 kilometriä, joten maan rantakohteissa kannattaa myös vierailla. Hyvä aika matkustaa Belgiaan on huhtikuusta eteenpäin lokakuuhun saakka.

Amsterdam

Vaikka Amsterdam ei ole kovin suuri kaupunki, se on hieno matkakohde. Kaupungissa vierailee vuosittain 3,5 miljoonaa kävijää.

Hollannin pääkaupungissa moderni ja historiallinen kulkevat rinta rinnan. Siellä on runsaasti katseltavaa: historiallisia rakennuksia, museoita, kanavia sekä suosittu Punaisten Lyhtyjen alue. Useimmille lomailijoille Anne Frankin talo ja Rijks-museum ovat välttämättömiä käyntikohteita.

Kaunein sää Amsterdamissa on kesällä ja värikkäin aika on kevät, jolloin kaupunki suorastaan hehkuu kukkaan puhjenneiden tulppaanien keskellä. Kevät onkin paras aika vuodesta vierailla Amsterdamissa.

Budapest

Budapest on matkakohde, jossa vietetty loma on aina unohtumaton kokemus. Kaupungin vanhat rakennukset, maamerkit, puistot, luonnonnähtävyydet, museot ja taidegalleriat tarjoavat ainutlaatuiset puitteet ikimuistoiselle matkalle. Kaupunki on myös hyvä shoppailupaikka. Ravintolatarjonta on monipuolinen ja yöelämä rento ja edullinen. Kulttuuritarjonnaltaan Budapest on ylittämätön paikka oopperoineen ja festivaaleineen.

Praha

Prahaa on usein kutsuttu "kultaiseksi kaupungiksi" ja "sadan tornin kaupungiksi". Ja toden totta! Tekin pääkaupungissa on lukuisa määrä torneja, jotka kruunaavat kauniit historialliset rakennukset.

Prahan arkkitehtuuri on ainutlaatuinen sekoitus barokkia, jugendia ja keskiajan tyylejä. Vanhakaupunki on säilynyt erittäin hyvin. Sieltä löytyy sokkeloisia kujia, omaperäisiä kahviloita ja viehättäviä aukioita. Prahan tunnusmerkki on varmasti Vltavajoen yli sijaitseva Kaarlensilta. Matkaajat ihailevat sen pyhimysten patsaita, seuraavat katutaiteilijoiden esityksiä ja tekevät kadunvarsiostoksia.

Skotlanti

Taivasta ja avaruutta silmänkantamattomiin, hiljaisuus ja tuulen humina – ensitunnelmat Skotlannin Ylämaan matkalta! Kun lisätään vielä viskitislaamot ja merestä vastanostetut kalat ja äyriäiset, onkin kokemus jo aika täydellinen. Vielä pari päivää Edinburghissa, ja kaipaat jo uutta matkaa näihin samoihin maisemiin. Ehkä saarihyppelylle seuraavalla kerralla?

Irlanti

Jylhiä vuoria, vihreitä laaksoja, tarunomaisia linnoja, kauniita puutarhoja ja Atlantin valkeita hiekkarantoja, ystävällisiä ihmisiä, idyllisiä kyliä, golfia, patikoita, laukkakisoja, perinteitä, festivaaleja, musiikkia ja pubeja.... Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa ihana Irlanti!

Dublinissa on paljon nähtävää. St Stephen’s Green, Grafton Street sekä Henry’s Street ovat shoppailijan paratiiseja, jotka tarjoavat suuren valikoiman erilaisia liikkeitä.

Historiasta kiinnostunut matkailija voi sukeltaa Dublinin pitkän historian tunnelmaan esimerkiksi tutustumalla Trinity College yliopistoon sekä muihin Dubliniin historiallisiin rakennuksiin. Dublinissa on myös paljon kiinnostavia museoita ja näyttelyitä.

Dublin on metropoli, jolla on paljon tarjottavaa kaikentyyppisille matkailijoille ja joka ei koskaan nuku. Dublin on valittu myös yhdeksi UNESCO City of Literature kaupungiksi, jossa kirjallisuus ja kaikki siihen liittyvä on erittäin tärkeässä asemassa. Lue lisää Dublinista täältä.

Slovenia

Slovenia on pieni maa, jolla on erittäin keskeinen sijainti Italian, Kroatian, Itävallan ja Unkarin rajanaapurina. Se onkin piristävä lisä Abelitan kohdevalikoimaan.

Slovenia on helposti saavutettavissa Suomesta suoralla lennolla pääkaupunki Ljubljanaan. Pieneen kokoonsa nähden Slovenia on yllättävän monipuolinen. Lyhyen matkan päässä Ljubljanasta etelään sijaitsee merellinen Slovenia, johon kuuluvat Adrianmeren rannan rantakaupungit ja pohjoisessa taas vuoristoinen Slovenia, jossa Alppien itäisimmät osat ulottuvat Sloveniaan asti.

Ljubljanasta käsin tämä kaikki on saavutettavissa lyhyenkin matkan aikana. Korkeatasoiset majoitus- ja kokouspalvelut mielenkiintoisine oheisohjelmineen yllättävät hinta-laatusuhteellaan. Vihreä luonto, rikas historia, vahvat traditiot, suotuisa ilmasto sekä maan ja meren antimet, kuten viini, oliiviöljy, tryffelit ja erilaiset kalat tekevät maasta mielenkiintoisen erilaisten ryhmien matkakohteen.

Malta

Välimerellä sijaitseva Maltan saaristo koostuu useasta saaresta, joista kolme on asutettuja: Malta sekä Gozo ja Comino. Nämä pienet ja kauniit saaret yhdistävät ainutlaatuisella tavalla idyllisen ympäristön moderneihin kokous- ja majoitusrakennuksiin.

Malta on erinomainen matkakohde monestakin syystä: ilmasto on läpi vuoden leuto, ja hyvän infrastruktuurin ansiosta on helppoa päästä kaikkialle. Kielikään ei ole ongelma, koska Maltalla puhutaan mm. englantia. Lisäksi lennot ovat suoria Helsingistä Maltalle ja saarilla on lukuisia neljän ja viiden tähden hotelleja.